+31(0)852006915 benelux@velosolutions.com

Blog

Pumptracks zijn cool en er valt dan ook veel over te vertellen! Welkom op ons blog waar we de wondere wereld van de pumptracks belichten. Heb je specifieke vragen voor ons? Stuur ons een mail!

Velosolutions x CityLegends

Velosolutions x CityLegends

Trots om een nieuwe samenwerking bekend te maken! De komende weken zullen jongeren met behulp van CityLegends op Velosolutions PumpTracks worden geactiveerd.CityLegends is een community platform. Dit platform maakt het voor jongeren mogelijk met elkaar en dus andere...

Lees meer
2021 is voorbij gevlogen! En wat een jaar was het!

2021 is voorbij gevlogen! En wat een jaar was het!

Wat een jaar! 2021 was het jaar waarin wij maar liefst 18 PumpTracks bouwden! Hiermee komt het totaal aantal PumpTracks (asfalt en gravel) dat wij sinds ons bestaan realiseerden op 40 uit. Het afgelopen jaar vroeg een grote inzet en planning van onze bouwploegen en we zijn dan ook maar wat trots op het eindresultaat. Weer een stapje dichterbij ons doel; iedere inwoner moet in zijn gemeente toegang hebben tot een PumpTrack!

Lees meer
Investeren in een PumpTrack?

Investeren in een PumpTrack?

De aanschaf- en onderhoudskosten van een PumpTrack zijn in verhouding tot andere speelvoorzieningen relatief laag. Maar toch kan het voor (kleinere) gemeenten een grote investering zijn. Een investering die zich in de jaren daarna uitbetaald maar er ook voor kan zorgen dat er in het aanschafjaar minder andere mogelijkheden voor sport en spel zijn. Toch zijn er opties om de kosten voor een PumpTrack creatief bij elkaar te krijgen. De gemeente Lingewaard, waar we recent een PumpTrack in Gendt aanlegden, is hier een mooi voorbeeld van.

Lees meer
Eddy Clerte en Aiko Gommers nemen de UCI-strepen mee naar huis in de Wereldfinale van 2021 in Lissabon, Portugal

Eddy Clerte en Aiko Gommers nemen de UCI-strepen mee naar huis in de Wereldfinale van 2021 in Lissabon, Portugal

Na 17 kwalificatiewedstrijden over de hele wereld, o.a. in Eindhoven en Brussel, is op 17 november de Red Bull UCI PumpTrack Finals in Lissabon gehost. De winnaars van zowel de kwalificatiewedstrijden van 2021 en 2019 waren uitgenodigd om tegen elkaar te strijden voor de regenboogtrui. 34 vrouwen en 33 mannen van over de hele wereld, Amerika, Europa en ook Afrika, streden tegen elkaar. Velosolutions Benelux collega’s Debbie en Maxime waren erbij. De opzwepende sfeer en de prestaties tijdens deze dag waren overweldigend!

Lees meer
Hoe het BMX’en in Heeze Leende een tweede leven krijgt

Hoe het BMX’en in Heeze Leende een tweede leven krijgt

Onder het mom van ‘Red Bull Backyard Digger’ was de gemeente Heeze Leende een van de gelukkige gemeenten waar Red Bull een lemen fietscrossbaan, ook wel dirt track, realiseerde. Deze baan werd met lokale BMX’ers aangelegd en bevatte hoge bulten en schansen. Het onderhoud werd door de rijders zelf geregeld en mede hierdoor werd het een groot succes onder de inwoners. De initiatiefnemers werden ouder, trokken weg uit de gemeente en de baan raakte helaas in verval. Urban Sports zijn ook in Heeze Leende in opkomst, en nadat de skatebaan in Heeze werd opgeknapt, ontstond in de coronaperiode het idee om de fietscrossbaan aan de Loofvennen nieuw leven in te blazen.

Lees meer
Sporten in armoede

Sporten in armoede

1 op de 12 kinderen in Nederland leeft in armoede. Uit onderzoek blijkt ook dat slechts 44% van de kinderen uit arme gezinnen lid is van een sportvereniging, tegenover 77% in welvarender gezinnen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat kinderen uit arme gezinnen minder bewegen, zij zijn namelijk vaker te vinden op openbare sportveldjes en het schoolplein.

Lees meer
Pumpen in Vught

Pumpen in Vught

“Iedereen in de gemeente Vught moet kunnen sporten”, dat is de visie van de gemeente Vught en MOVE Vught. Aangestuurd door gemeente realiseert MOVE Vught een sport- en beweegklimaat waar iedere inwoner aan deel kan nemen. Benieuwd hoe de PumpTrack een plek heeft gekregen in de Gemeente Vught?

Lees meer
PumpTracks op vakantieparken

PumpTracks op vakantieparken

PumpTracks kunnen op allerlei locaties worden aangelegd; in de openbare ruimte, bij een school en ook vakantieparken vinden steeds vaker hun weg in de PumpTrack wereld. Lees hier waar ze te vinden zijn en de overwegingen die vakantieparken nemen.

Lees meer
PumpTracks, certificering en inspectie

PumpTracks, certificering en inspectie

Wij noemen de PumpTrack ook wel dé ultieme urban speeltuin. Speeltoestellen moeten wettelijk voldoen aan bepaalde (veiligheids)normen. Daarom zijn al onze asfalt pumptracks gecertificeerd. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat!

Lees meer
Daniel Wedemeijer stelt zich voor!

Daniel Wedemeijer stelt zich voor!

Daniel Wedemeijer, professioneel BMX Freestyle atleet, verrijkt de Velosolutions Benelux familie! Niet alleen als rijder maar ook als bouwer zal Daniel bij ons aan de slag gaan. Benieuwd naar wie hij is? In onze blog stelt Daniel zich voor!

Lees meer
Open chat
Heb je een vraag?
Hoi en welkom op onze website! Hopelijk kun je vinden wat je zoekt. Mocht je iets willen vragen dan kan dat ook per WhatsApp. Laat gerust weten waar we je mee kunnen helpen.