Blog

Pumptracks zijn cool en er valt dan ook veel over te vertellen! Welkom op ons blog waar we de wondere wereld van de pumptracks belichten. Heb je specifieke vragen voor ons? Stuur ons een mail!

Sporten in armoede

Sporten in armoede

1 op de 12 kinderen in Nederland leeft in armoede. Uit onderzoek blijkt ook dat slechts 44% van de kinderen uit arme gezinnen lid is van een sportvereniging, tegenover 77% in welvarender gezinnen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat kinderen uit arme gezinnen minder bewegen, zij zijn namelijk vaker te vinden op openbare sportveldjes en het schoolplein.

Lees meer
Pumpen in Vught

Pumpen in Vught

“Iedereen in de gemeente Vught moet kunnen sporten”, dat is de visie van de gemeente Vught en MOVE Vught. Aangestuurd door gemeente realiseert MOVE Vught een sport- en beweegklimaat waar iedere inwoner aan deel kan nemen. Benieuwd hoe de PumpTrack een plek heeft gekregen in de Gemeente Vught?

Lees meer
PumpTracks op vakantieparken

PumpTracks op vakantieparken

PumpTracks kunnen op allerlei locaties worden aangelegd; in de openbare ruimte, bij een school en ook vakantieparken vinden steeds vaker hun weg in de PumpTrack wereld. Lees hier waar ze te vinden zijn en de overwegingen die vakantieparken nemen.

Lees meer
PumpTracks, certificering en inspectie

PumpTracks, certificering en inspectie

Wij noemen de PumpTrack ook wel dé ultieme urban speeltuin. Speeltoestellen moeten wettelijk voldoen aan bepaalde (veiligheids)normen. Daarom zijn al onze asfalt pumptracks gecertificeerd. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat!

Lees meer
Daniel Wedemeijer stelt zich voor!

Daniel Wedemeijer stelt zich voor!

Daniel Wedemeijer, professioneel BMX Freestyle atleet, verrijkt de Velosolutions Benelux familie! Niet alleen als rijder maar ook als bouwer zal Daniel bij ons aan de slag gaan. Benieuwd naar wie hij is? In onze blog stelt Daniel zich voor!

Lees meer
Velomasters

Velomasters

Velosolutions wil zoveel mogelijk mensen op een veilige manier kennis laten maken met fietsen. Dit doen we niet alleen met onze veelzijdige PumpTracks maar ook met onze Velomasterparken!

Lees meer
PumpTracks, een plek voor iedereen

PumpTracks, een plek voor iedereen

Een PumpTrack is dé ultieme urban speeltuin. PumpTracks werken als grote magneten, die iedereen die van urban sports en buitenspelen houdt aantrekt. De banen zijn toegankelijk en uitdagend voor alle leeftijden, de 2-jarige op zijn stepje tot de vader op zijn skateboard.

Lees meer
Draag een helm!

Draag een helm!

Plezier staat hoog op ons lijstje maar veiligheid staat nog hoger! De PumpTracks van Velosolutions bieden vele mogelijkheden, je kunt er op skaten, fietsen, rollen etc.. Maar er is 1 overeenkomst tussen al deze mogelijkheden: draag minstens een helm! Extra bescherming is natuurlijk nog beter.

Lees meer
Pumptrack in Urban Sport Park Eindhoven

Pumptrack in Urban Sport Park Eindhoven

In november is de aanleg van het Urban Sport Park ’t Schoot in Eindhoven gestart. Een plek waar alle urban sporters hun plek vinden. Natuurlijk kan een PumpTrack van Velosolutions niet ontbreken! De komende periode houden we je via deze pagina op de hoogte van de vorderingen rondom de track.

Lees meer
Open chat
Heb je een vraag?
Hoi en welkom op onze website! Hopelijk kun je vinden wat je zoekt. Mocht je iets willen vragen dan kan dat ook per WhatsApp. Laat gerust weten waar we je mee kunnen helpen.