+31 6 39 05 88 18 benelux@velosolutions.com

PumpTrack Assen-Oost Valkenstijn

Assen, Nederland

Wij bouwen vanuit de visie om sporten en spelen laagdrempelig te maken en we vinden het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen op sportief gebied, ongeacht de leeftijd of achtergrond. De PumpTrack als sociale ontmoetingsplaatsen voor jong en oud, en waar alles met wielen op terecht kan.

De PumpTrack in Assen werd gebouwd in opdracht van de gemeente Assen. Eind 2019 werden wij gevraagd om een ontwerp te maken voor een pumptrack in park Valkenstijn en in het voorjaar van 2020 mochten we de baan daadwerkelijk bouwen. Het ontwerp bestaat uit een baan met lengte van 190 meter en een aparte kids track die ook rolstoel toegankelijk is gemaakt. Bijzonder aan de pumptrack in Assen zijn de mooie kombochten en roller combinaties. Hiermee is er uitdaging voor elk niveau.

Asfalt pumptracks zijn uniek omdat ze geschikt zijn voor vrijwel alles op wielen, zoals skateboard, BMX fiets, mountainbike, in-line skate en step. Doordat er met asfalt wordt gewerkt is er bij dit type pumptrack veel minder onderhoud nodig dan bij een traditionele pumptrack of fietscrossbaan. Het speciale asfalt mengsel is in de afgelopen jaren uit ontwikkeld tot de ideale toplaag en het wordt met de hand verwerkt door onze eigen experts. Bovendien zijn pumptracks ook erg veilig voor de gebruiker en voldoen ze aan de gestelde Europse Normen.

Pumptrack Valkenstijn is een groot succes waar dagelijks kinderen in alle leeftijdscategorieën gebruik van maken.  Dit is het resultaat van een geweldig bewonersinitiatief dat in samenwerking met Velosolution tot stand is gekomen.

 Als wijk coördinator ben ik echt trots op dit resultaat.

 

Lubbo Sap

Wijkcoördinator , Gemeente Assen

Meer informatie of een offerte?

Open chat
Heb je een vraag?
Hoi en welkom op onze website! Hopelijk kun je vinden wat je zoekt. Mocht je iets willen vragen dan kan dat ook per WhatsApp. Laat gerust weten waar we je mee kunnen helpen.