+31 6 39 05 88 18 benelux@velosolutions.com

PumpTrack Noorderpark Ruigenhoek

Utrecht, Nederland

Utrecht is een PumpTrack rijker! Op de oude plek van een BMX-baan die de afgelopen 3 jaar vanwege de veiligheid gesloten was, realiseerden wij in de zomer van 2022 een PumpTrack van 1500 m2.

Het initiatief voor deze geasfalteerde pumptrack is afkomstig van wielersporters, die ook hebben meegedacht bij het ontwerp en voor cofinanciering hebben gezorgd. Het terrein wordt weer openbaar toegankelijk zodat iedereen die dat wil er gebruik van kan maken, met in achtneming van de geldende spelregels. Sport Utrecht en het Wielerplatform Utrecht gaan vanaf de zomer regelmatig activiteiten organiseren op de pumptrack.

Met deze nieuwe pumptrack maakt Utrecht het aanbod van ‘urban’ voorzieningen completer, naast bijvoorbeeld de reeds bestaande Cruyff-courts, Krajicek-playgrounds, skatebanen en urban-dancegrounds. Doel is de Utrechtse jeugd te enthousiasmeren steeds beter en completer in beweging te komen.

Het is het resultaat van een samenwerking tussen Recreatieschap Stichtse Groenlanden, provincie Utrecht, gemeente Utrecht, Sport Utrecht, Wielerplatform Utrecht en Bikepark Utrecht.

 

 

Tekst van: https://www.noorderparkruigenhoek.nl/nieuws/noorderpark-ruigenhoek-krijgt-pumptrack 

Meer informatie of een offerte?

Open chat
Heb je een vraag?
Hoi en welkom op onze website! Hopelijk kun je vinden wat je zoekt. Mocht je iets willen vragen dan kan dat ook per WhatsApp. Laat gerust weten waar we je mee kunnen helpen.