+31 6 39 05 88 18 benelux@velosolutions.com

PumpTrack Sluiskil

Sluiskil, Nederland

Het dorpje Sluiskil staat gekenmerkt als een ‘GIDS-wijk’. Dat wil zeggen dat er in Sluiskil gezondheidsverschillen zijn. Om deze verschillen terug te dringen krijgen gemeenten geld om initiatieven te ontplooien die hierbij kunnen helpen. Zo begon de gemeente Terneuzen in 2020 samen met de bovenbouwleerlingen van de basisschool uit Sluiskil een traject. De leerlingen mochten aangeven wat er in Sluiskil beter kon en wat er leuk zou zijn. De uitkomst was om van het bestaande dorpspark een sportpark te maken, met middenin het park een mooie pumptrackbaan. Naast de pumptrack, zijn er fitness- en speeltoestellen aangelegd. Het dorpspark is nu een sportpark, waar jong en oud kan sporten, recreëren en samenkomen.

Sluiskil is een prachtig sportpark rijker, met daarin de ‘allereerste’ pumptrack van Zeeuws-Vlaanderen. Het was het wachten meer dan waard. Er speelt nu veel meer jeugd buiten in Sluiskil. Een mooi initiatief waar jong en oud nu meer in contact staat met elkaar. 

Michelle Witte

Wijkcoördinator, Gemeente Terneuzen

Meer informatie of een offerte?

Open chat
Heb je een vraag?
Hoi en welkom op onze website! Hopelijk kun je vinden wat je zoekt. Mocht je iets willen vragen dan kan dat ook per WhatsApp. Laat gerust weten waar we je mee kunnen helpen.