+31(0)852006915 benelux@velosolutions.com

GRAVEL PumpTracks

Een gravel PumpTrack is geschikt voor alle leeftijden. De toplaag bestaat uit een gravel halfverharding waardoor deze te rijden is met mountainbikes en BMX fietsen. Gravel PumpTracks hebben vrij veel onderhoud nodig, en zijn hierdoor met name geschikt voor plekken waar een groep vrijwilligers betrokken is die helpt met het onderhouden van de PumpTrack.

Mail ons direct

“Ik vind het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen op sportief gebied. Samen met onze experts, die veelal zelf sporters zijn, werken we vanuit passie voor sporten en bewegen, om dit te verwezenlijken.”

Tim Smit

Directeur, Velosolutions Benelux

Een unieke speelplek

Elke locatie is anders en daarom besteden we veel aandacht aan een mooi ontwerp voor de PumpTrack. Perfecte inpassing in de omgeving, daar gaan we voor. Altijd in goed overleg zodat alle wensen een plek krijgen. De PumpTrack wordt met de grootste zorg door onze experts gebouwd. Bijzonder hieraan is dat dit voor het grootste deel met de hand gebeurt. 

 

De gravel PumpTracks bestaan uit een stabiele fundering met als toplaag een gravel halfverharding zoals je die ook wel terug ziet op natuurlijke fietspaden in het bos. Het gelige materiaal heeft wel iets weg van zand of gravel, met als voordeel dat het flink hard wordt, wat de duurzaamheid ten goede komt. Deze toplaag is geschikt om op te mountainbiken en BMX’en. De gravel PumpTrack is niet geschikt voor andere wielsporten zoals (stunt)steppen, skateboarden of (inline)skaten, maar gelukkig bieden we daar een oplossing voor middels de asfalt PumpTracks! 

 

Omdat gravel PumpTracks niet voldoen aan de Wet voor Attractie- en Speeltoestellen zijn deze minder geschikt voor de openbare ruimte. Dit type PumpTrack vergt meer onderhoud en komt het beste tot zijn recht bij een sportvereniging waar ook een groep vrijwilligers actief betrokken is bij het onderhoud.

 

Mail ons directof lees verder...

Waarom een PumpTrack?

Multifunctioneel

Onze PumpTracks zijn multifunctioneel. Er kan op gereden worden met BMX fietsen, mountainbikes, skateboards, in-line skates, (stunt)steps en rolschaatsen.

Onderhoudsarm

Door de duurzame en slijtvaste materialen waar wij mee bouwen is het onderhoud beperkt tot het maaien van het gras rondom te PumpTrack. Geen dure onderhoudscontracten dus!

Kostenefficiënt

De initiële investering is relatief laag en de onderhoudskosten zijn zeer beperkt. Hiermee is een PumpTrack een slimme keuze in vergelijking met andere sport- en speelfaciliteiten.

Z

Veilig

De PumTrack ligt laag bij de grond, heeft geen scherpe randen en is ook bij regen goed te berijden. Zeer veilig dus! Al onze asfalt PumpTracks komen met een certificaat (NEN-EN1176).

Klein & groot

Een PumpTrack bouwen wij al op een ruimte van 500 m2 en kan daarmee vrijwel overal wordgen gerealiseerd. De gemiddelde PumpTrack is ca. 1500 m2.

Gezond

Het rijden op een PumpTrack is een flinke workout en het geeft een heerlijk gevoel. Kleine kinderen, tieners en volwassenen genieten van onze PumpTracks en worden er blij en gezond van.

Laagdrempelig

Een PumpTrack ontwerpen wij zo dat deze geschikt is voor alle leeftijden. De kleinste kinderen op een loopfiets of step kunnen er dus ook terecht!

Sociaal

Door de brede aantrekkingskracht vormt de track een sociale ontmoetingsplaats waar jongeren en ouderen samen sporten, spelen, de dag doorbrengen, en elkaar stimuleren om te bewegen.

Uitdagend

Door slim te ontwerpen bieden onze PumpTracks ook genoeg uitdaging voor experts. 

Open chat
Heb je een vraag?
Hoi en welkom op onze website! Hopelijk kun je vinden wat je zoekt. Mocht je iets willen vragen dan kan dat ook per WhatsApp. Laat gerust weten waar we je mee kunnen helpen.