+31 6 39 05 88 18 benelux@velosolutions.com

Stappenplan voor een PumpTrack in jouw gemeente, stad of dorp

Wil jij ook zo graag een PumpTrack in jouw gemeente, stad of dorp?

Volg ons stappenplan!

Iedereen wil natuurlijk wel een PumpTrack in zijn/haar stad of dorp, maar waar begin je dan? Als inwoner van een stad of dorp heb je best veel te zeggen over de sport- en speelplekken die een gemeente laat bouwen. Een PumpTrack behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden, maar deze komt er niet vanzelf! Onderstaande stappen helpen je op weg om je kansen bij de gemeente te vergroten.

STAP 1

 

Samen sta je sterk! Verzamel een groep enthousiastelingen (kinderen, jongeren  en ouders) die mee willen helpen om deze stappen te doorlopen. Een groepje van 4-6 mensen werkt het beste.

l

STAP 2

 

Zoek jullie petitie-pagina. Voor iedere gemeente hebben wij alvast een petitie-pagina klaargezet. Hiermee kunnen jullie dus direct aan de slag. Als jullie gemeente er niet bij staat, of als jullie graag een petitie voor één stad of dorp willen, vraag deze dan bij ons aan!

Deel de petitie-pagina direct ook met je familie, vrienden en kennissen zodat je de eerste handtekeningen binnen hebt!

STAP 3

 

Maak een Facebookpagina aan met de naam van jullie PumpTrack, bijvoorbeeld: “PumpTrack Utrecht”. Extraatjes: maak een Instagram account of een tof filmpje net als de iniatiefnemers uit Loosdrecht!

Gebruik voor het vullen van de Facebook (en Instagram) pagina onze foto’s en filmpjes. en nodig zoveel mogelijk mensen uit om jullie Facebookpagina te liken en natuurlijk jullie petitie te ondertekenen.

STAP 4

 

Maak een poster met een linkje naar de petitie en de Facebook (en Instagram) pagina. Hang deze poster op bij jullie in de buurt, bijvoorbeeld bij scholen, sportverenigingen, supermarkten en het gemeentehuis. Je kunt van de poster natuurlijk ook een flyer maken en deze uitdelen aan de mensen!

Let op, de handtekeningen stromen nu binnen 🙂 

v

STAP 5

 

Leg contact met de verantwoordelijke wethouder bij de gemeente. Via de website van de gemeente komen jullie erachter wie dit is, of jullie kunnen het bij het gemeentehuis navragen. Stuur hem/haar een leuke e-mail of brief met de vraag wat ervoor nodig is om een PumpTrack in jullie gemeente te krijgen. Contact leggen via LinkedIn of Twitter kan ook nog wel eens helpen. Je kan er ook voor kiezen stap 6 meteen mee te nemen in je eerste contact.

Zet in jullie bericht in ieder geval:

 

i

STAP 6

 

 Na de reactie van de wethouder moeten jullie waarschijnlijk aan de slag met een plan. De wethouder heeft wellicht nog een aantal vragen. Deze kan je in het plan beantwoorden, of hij/zij nodigt je misschien wel uit voor een overleg. 

Wij helpen je graag op weg met het maken van het plan, of de voorbereiding van het gesprek. Download hiernaast het format en vul deze naar eigen wens verder in. 

Samen met jullie kunnen we kijken naar bijvoorbeeld een kostenbegroting en een geschikte locatie. Daarnaast kunnen we ook als expert aanhaken bij bijvoorbeeld het gesprek met de wethouder. Ons advies is vrijblijvend en kosteloos.

STAP 7

 

Spread the PumpTrack love! Deel jullie initiatief met zo veel mogelijk mensen, zoals steppers, skaters, BMX-ers en natuurlijk alle ouders en kinderen op school.

Met een beetje geluk komen wij nu snel bij jullie bouwen aan een prachtige nieuwe PumpTrack!!

Open chat
Heb je een vraag?
Hoi en welkom op onze website! Hopelijk kun je vinden wat je zoekt. Mocht je iets willen vragen dan kan dat ook per WhatsApp. Laat gerust weten waar we je mee kunnen helpen.